Chcesz szybciej schudnąć z brzucha i całego ciała, zastosuj ten prosty plan jedzenia>>

Koniec miesiąca dla większości z nas kojarzy się ze znacznie skromniejszym domowym budżetem. W oczekiwaniu na kolejną wypłatę, nieco częściej zaglądamy do portfela i o wiele rozsądniej planujemy nasze wydatki. Zamiast na kulinarne nowinki i ciekawe eksperymenty raczej stawiamy na przepisy z produktów, które możemy znaleźć w naszej kuchni.

Wiosna to idealna pora na przygotowanie obiadu, który nie zrujnuje naszego budżetu. Warzywa są znacznie tańsze, a w ciągu dnia częściej mamy ochotę na znacznie lżejsze posiłki niż to miało miejsce w okresie zimowym.

zakwaszenie organizmu

Poniżej proponuję Wam trzy pomysły na zdrowe i pożywne dania, które możecie przygotować na obiad i nie wydacie na nie więcej niż 20 złotych. Co więcej, z tych przepisów przygotujecie pyszne posiłki dla całej rodziny. Zobaczcie, jak prosto i szybko możecie je wykonać.

3 POMYSŁY NA ODCHUDZAJĄCY OBIAD DO 20 ZŁOTYCH

ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY

Składniki (na 6 porcji):

2 łyżki oliwy z oliwek

1 średnia cebula

2 ząbki czosnku

85 g zagęszczonego soku pomidorowego

1 szklanka czerwonej soczewicy

0,25 kg marchwi

1 średni ziemniak

6 szklanek bulionu warzywnego

1 łyżka kuminu

1 łyżeczka papryki wędzonej

3/4 łyżeczki soli

1/8 łyżeczki pieprzu cayenne

Wykonanie:

Posiekaj cebulę i czosnek, a następnie smaż je na średnim ogniu z odrobiną oliwy z oliwek, do momentu, kiedy się zeszklą (około 5 minut). Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy i mieszaj wszystko przez około 3-4 minuty. W tym czasie produkty się skarmelizują, dzięki czemu pasta pomidorowa zyska słodki smak. Obierz ziemniaka i marchewki i opłucz soczewicę, a następnie dodaj je do jednego garnka (razem z przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym). Do naczynia z warzywami dolej bulion warzywny, kumin, wędzoną paprykę i pieprz. Doprowadź wodę do wrzenia, a następnie gotuj wszystko na wolnym ogniu przez około 30 minut. Na sam koniec dodaj soli. Gotową potrawę serwuj na gorąco.

Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga Budget Bytes

CURRY Z CIECIORKĄ I SZPINAKIEM

Składniki (na cztery porcje):

2 łyżki oliwy z oliwek
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
2,5 cm świeżego imbiru
1,5 łyżki curry
paczka szpinaku liściastego
420 g przecieru pomidorowego
1 szklanka ugotowanej cieciorki

Wykonanie:

Posiekaj cebulę i czosnek oraz zetrzyj korzeń imbiru – składniki delikatnie podsmaż na oliwie z oliwek (przez około 3-5 minut). Następnie dodaj curry i smaż wszystko przez około 1 minutę. Dodaj szpinak i kontynuuj mieszanie (w przypadku świeżego szpinaku dodaj 1/4 szklanki wody, a w przypadku mrożonego nie musisz jej dodawać). Dodaj ciecierzycę do pomidorowego sosu, połącz mieszankę ze szpinakiem i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Gotowe danie możesz serwować z ryżem.

Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Budget Bytes

Zobacz też: Program Schudnij do wiosny nawet 20 kg>>

 ZIEMNIAKI Z MLEKIEM KOKOSOWYM

Składniki (na cztery porcje):

350g ziemniaków

1/2 małego bakłażana

1 łyżeczka czarnej gorczycy

1/2 łyżeczki papryki

2 łyżeczki kurkumy

200 ml mleczka kokosowego

Wykonanie:

Pokrój ziemniaki i bakłażan na małe kostki. Na patelni podgrzej gorczycę z dodatkiem jednej łyżki oleju (około 1 minutę), a następnie dodaj ziemniaki oraz bakłażan i smaż wszystko przez około 1 minutę. Do warzyw dodaj przyprawy oraz 200 ml wody i gotuj pod przykryciem przez około 8 minut. Po tym czasie dodaj mleko kokosowe, doprowadź wszystko do wrzenia, a następnie gotuj przez 7-8 minut bez pokrywki, do momentu, kiedy wszystko zrobi się miękkie. Gotowe ziemniaki możesz serwować z dodatkiem poszatkowanej świeżej kolendry lub natki pietruszki.

Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Potatoes More Than A Beat On The Side

Co jeszcze możesz zrobić, aby szybciej schudnąć, szczególnie z brzucha?

No cóż, mam coś sprawdzonego… jeśli Ci powiem, że jest pewien jadłospis, który działa i jest bardzo skuteczny, nawet jeśli ma do zgubienia, więcej niż 15 kg! Zastosuj go już dziś i chudnij zdrowo i szybko. Jadłospis jest dokładnie rozpisany, tak, abyś wiedziała co jeść na śniadanie, obiad czy kolację. Pamiętaj, też, że świetne rezultaty daje picie ciepłej wody z cytryną około 30 minut przed każdym posiłkiem. Nie czekaj dłużej tylko zastosuj mój jadłospis. Gotowy, dobrze rozpisany jadłospis znajdziesz na następnej stronie:

Comments

komentarze