Te połączenia żywieniowe wyjdą nam na zdrowie.
Dobre połączenia żywieniowe mogą wzmocnić działanie poszczególnych produktów. Każdy z nich ma swoje unikalne cechy, składniki, witaminy i minerały. Aby maksymalnie wykorzystać ich „moc”, najlepiej jeść je w połączeniu z odpowiednimi składnikami.To, że surowych pomidorów z ogórkami nie można łączyć, to pewnie wie każdy, ale czy wiesz, że aby dobrze przyswoić witaminę A potrzebny jest cynk? Oto idealne połączenia najpopularniejszych produktów, jakie jemy codziennie. Korzystne połączenia produktów żywnościowych:
Oto dobre połączenia żywieniowe, które warto zapamiętać.
Połączenie śledź + śmietana = mocniejsze kości
Połączenie produkty bogate w błonnik + woda = zgrabna figura
Połączenie pietruszka + jajka = dobra morfologia
Połączenie papryka + oliwa = dobry wzrok
Połączenie morele + ciasto drożdżowe = gładka cera
Połączenie boczek + chrzan = szybsze spalanie
Połączenie szarlotka + cynamon = cukier w równowadze
Połączenie owoce i warzywa + sok z cytryny = sprawny układ krążenia
Połączenie mięso + cebula = ochrona serca
Połączenie ryż + fasola = silne mięśnie
Najczęściej czytane:
Dieta w Hashimoto i niedoczynności tarczycy