jedzenie na młody wyglądTe połączenia żywieniowe wyjdą nam na zdrowie.

Dobre połączenia żywieniowe mogą wzmocnić działanie poszczególnych produktów. Każdy z nich ma swoje unikalne cechy, składniki, witaminy i minerały. Aby maksymalnie wykorzystać ich „moc”, najlepiej jeść je w połączeniu z odpowiednimi składnikami.To, że surowych pomidorów z ogórkami nie można łączyć, to pewnie wie każdy, ale czy wiesz, że aby dobrze przyswoić witaminę A potrzebny jest cynk? Oto idealne połączenia najpopularniejszych produktów, jakie jemy codziennie. Korzystne połączenia produktów żywnościowych:

Oto dobre połączenia żywieniowe, które warto zapamiętać.

Połączenie śledź + śmietana = mocniejsze kości

Połączenie produkty bogate w błonnik + woda = zgrabna figura

Połączenie pietruszka + jajka = dobra morfologia

Połączenie papryka + oliwa = dobry wzrok

Połączenie morele + ciasto drożdżowe = gładka cera

Połączenie boczek + chrzan = szybsze spalanie

Połączenie szarlotka + cynamon = cukier w równowadze

Połączenie owoce i warzywa + sok z cytryny = sprawny układ krążenia

Połączenie mięso + cebula = ochrona serca

Połączenie ryż + fasola = silne mięśnie

 

 

Najczęściej czytane:

Dieta w Hashimoto i niedoczynności tarczycy

Błonnik na oczyszczanie, zaparcia i odchudzanie

Dlaczego lepiej nie pić mleka, nie jeść jogurtów, nie używać śmietany i deserów zawierających mleko krowie (nawet to odtłuszczone)?