Chcesz schudnąć z brzucha? Skorzystaj z promocji i podejmij to odchudzające wyzwanie.

Można powiedzieć, że świat stanął na głowie. Liczy się tylko czas…

Wszystko musimy robić szybko, wstawać rano z łóżka, jeść, gotować…
To wszystko odbija się na naszym zdrowiu.

Jedzenie, które gotujemy i spożywamy w pośpiechu nie jest dobre dla nas i naszych dzieci bo zakwasza organizm. Począwszy od płatków śniadaniowych z mlekiem, na kotlecie z kurczaka kończąc. Oczywiście są to dania szybkie i smaczne i do póki wszyscy są zdrowi, nikt się tym nie przejmuje, do czasu choroby…

Produkty zawierające cukier, białą mąkę i jej przetwory w tym chleb, duże ilości mięsa, czarna herbata, kawa, papierosy, alkohol, a nawet gorące kąpiele silnie zakwaszają organizm. Zakwaszony organizm jest chory i źle funkcjonuje.

Mogą wystąpić zaparcia, problemy trawienne, uczucie pełności, wzdęcia. Również napady głodu, trudności w odchudzaniu, napady „głodu słodyczowego”. Oprócz tego organizm jest osłabiony, częściej zapada na infekcje, pojawiają się bóle głowy, złe samopoczucie, senność, brak energii. To pierwsze sygnały do zmian…

Oczywiście, że nie można w dzisiejszym świecie całkowicie zrezygnować z potraw, które zakwaszają organizm, ale można chociaż trochę zminimalizować i zneutralizować ich działanie. Można dostarczyć do organizmu takie produkty, które go odkwaszą i pobudzą do lepszej pracy.
Jak to zrobić?

Wszystko jest bardzo proste…i zajmuje mniej niż 1 godzinkę!

Mój sposób jest taki…

Raz dziennie jem miskę specjalnej zupy.

Do jej wykonania potrzeba prostych składników dostępnych w każdym sklepiku. Jest tania, smaczna i bardzo zdrowa. Ma „cudowne” właściwości odkwaszające organizm. Jedz tę zupę codziennie. Niech stanie się ona Twoim ulubionym daniem. Dzięki temu, nawet jeśli wypijesz kubek kawy, albo zjesz coś niezdrowego.

TA zupa odkwaszająca organizm sprawi, że zminimalizujesz skutki jedzenia zakwaszających produktów.

odkwaszająca zupa Kasi Gurbackiej

Oto przepis na „ODKWASZAJĄCĄ ZUPĘ KASI GURBACKIEJ”

Składniki:

4-5 średniej wielkości marchewki
2 średniej wielkości pietruszki
kawałek selera
1/2 szklanki kaszy jaglanej
2 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła 82% tłuszczu
sól i pieprz do smaku
liść laurowy, 1 ziarenko ziela angielskiego
2,5 litra wody

Opcjonalnie można dodać, kiszone ogórki, kiszone buraki, sok z kiszonej kapusty.

Wykonanie

Do garnka wlać wodę, dodać obrane i starte na tarce warzywa. Dodać opłukaną dokładnie kaszę jaglaną (należy ją opłukać w miseczce, kilka razy zmieniając wodę).
Gotować około 10-15 minut. Pod koniec dodać posiekany koperek i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem Dodać łyżkę masła i dokładnie wymieszać.
Taką zupę można jeść nawet na śniadanie, można zabrać ją w pojemniczku do pracy i zajadać, kiedy zgłodniejemy. Można też ją jeść na kolację.

Dlaczego należy jeść tę zupę?

Prozdrowotne korzyści z jedzenia tej zupy są ogromne. Od wieków wiadomo, że kasza jaglana, zwana też „złotem Polskiej Ziemi” która jest składnikiem tej zupy ma działanie lecznicze. Unikalny skład, neutralizuje nadmiar kwasów żołądkowych, zwalcza zgagę, odśluzowuje i działa przeciwwirusowo. Jest lekkostrawna i czyści jelita od środka. Wspomaga cały układ pokarmowy, żołądek i wątrobę.

6 Ważnych powodów ABY jeść zupę odkwaszającą organizm

1. Jest zdrowa i naturalna
Jest nieprzetworzona i zawiera wyłącznie naturalne i lekkostrawne składniki. Mogą ją jeść osoby uczulone na gluten, a nawet alergicy.
2. Ma działanie alkalizujące (odkwaszające organizm)
Typowa dieta „Kowalskiego” to dieta zakwaszającą organizm. Jedzenie zupy odkwaszającej ma działanie alkalizujące. Poprawia przemianę materii, przyspiesza metabolizm, oczyszcza jelita. Przywraca równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Idealna dla osób, które mają problemy ze zgagą, żołądkiem i wątrobą.
3. Walczy z tłuszczem.
Dzieje się tak dlatego, że kasza jaglana zawiera lecytynę, która „rozpuszcza” tłuszcz i obniża poziom cholesterolu.

4. Dba o piękny wygląd włosów i paznokci.
Jest bogatym źródłem krzemu, który oprócz tego, że dba o piękną skórę i paznokcie, to jeszcze utrzymuje elastyczność naczyń krwionośnych i zapobiega tworzeniu się w nich blaszek miażdżycowych.
5. Spowalnia starzenie się skóry i narządów.
Jest bogatym źródłem antyoksydantów, które neutralizują wolne rodniki, chronią skórę przed starzeniem się.
6. Obniża poziom stresu i działa kojąco na nerwy.
Ma aż 3-krotnie więcej żelaza, 2-krotnie więcej magnezu, niż kasza jęczmienna.

Prawda, że jest to bardzo prosty trik?