brownie bezglutenowe

Zanim zaczniesz odchudzanie, musisz dowiedzieć się co najbardziej działa na spalanie tłuszczu i co jeść, aby przyspieszyć metabolizm.  Ściągnij już teraz moje sprawdzone „25 przepisów spalających tłuszcz” i skutecznie zacznij odchudzanie.

bezglutenowe_brownie

Bardzo trudno znaleźć przepis na udane, bezglutenowe brownie. Na szczęście, wreszcie przyszedł na to czas i z czystym sumieniem mogę Wam przedstawić zupełnie bezkonkurencyjną recepturę na doskonałe brownie 🙂

Idealnie wilgotne i kakaowe, świetnie komponuje się z kawą. Cenię sobie proste i szybkie rozwiązania – dlatego też, chcę podzielić się z Wami tym przepisem, który pochodzi z tej strony.

Zobacz to: Połączenie tych składników daje potrawy spalające tłuszcz!

 

Dlaczego kakao jest tak wartościowe i dlaczego należy je spożywać?

Naturalny proszek zawiera najwyższą zawartość resweratrolu ze wszystkich produktów spożywczych – jest go w nim więcej nawet niż w czerwonym winie.

Resweratrol należy do grupy polifenoli, substancji, produkowanych także przez winogrona, maliny, borówki i różne orzechy. To także substancja, która odpowiada za „francuski paradoks”, czyli niski poziom cholesterolu u osób na francuskiej diecie. Resweratrol zawarty w diecie pozwala obniżyć wysoki poziom cholesterolu, który towarzyszy zwykle tradycyjnej diecie w tym kraju.

Jakie działania ma resweratrol?

Substancja posiada szereg zalet:

  • Chroni komórki organizmu przed wolnymi rodnikami
  • Zmniejsza ryzyko powstawania nowotworów, szczególnie – raka prostaty
  • Pozwala zachować elastyczność naczyń krwionośnych
  • Ma działanie przeciwzapalne
  • Spowalnia objawy starzenia
  • Chroni przed chorobą Alzheimera

Składniki na brownie

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 szklanki czerwonej fasoli (z puszki lub ugotowanej)
  • 2/3 szklanki syropu klonowego (może być też miód lub syrop z agawy)
  • 1/4 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 6 łyżek kakao
  • 1/4 szklanki pokrojonej, ciemnej czekolady do posypania ciasta
  1. Do miski wsypujemy płatki owsiane

brownie_bez_glutenu

2. Następnie, dodajemy fasolę (gotowaną lub z puszki)

brownie_z_fasola

3. Dosypujemy kakao i wlewamy rozpuszczony olej kokosowy

przepis_na_brownie

4. Całość dokładnie mieszamy i blendujemy

brownie_czekoladowe

5. Naoliw blaszkę do pieczenia i przełóż przygotowaną masę, piecz przez 30 minut w 180 st.

Zobacz to: Oto potrawy, które zniszczą tłuszcz na brzuchu. Jedz je!

prosty-przepis-na-brownie

6. Gotowe! Na koniec posyp brownie startą lub pokrojoną w małą kostkę ciemną czekoladą 🙂

bezglutenowe brownie

Jeśli chcesz, obejrzyj krótki filmik instruktażowy – z nim na pewno sobie poradzisz 😉

SMACZNEGO!

Zobacz także:

 

Comments

komentarze