Chcesz szybciej schudnąć, ściągnij za darmo nowy ebook „9 ODCHUDZAJĄCYCH napojów” kliknij tutaj >>

To danie to pyszny gulasz, który pomoże każdemu schudnąć. Szczególnie jeśli stosujesz Dietę Venus.


Jak szybko schudnąć nawet jeśli jesteś łakomczuchem?


11 PRZEPISÓW SPALAJĄCYCH
TŁUSZCZ

Moja Droga,
Jeśli chciałabyś schudnąć, ale nie lubisz się głodzić, a może nawet tak jak ja lubisz dużo i smacznie zjeść, to koniecznie musisz to przeczytać...

Uwielbiam takie smaki, szczególnie jesienią, kiedy na dworze jest zimno i a nasz organizm domaga się ciepłego posiłku. Gulasz z wołowiny jest wyrazisty w smaku, bardzo energetyczny i pożywny. Miękkie mięso, połączyłam ze smakiem słodkiej dyni, pieczarek, cebuli i czosnku.

Gulasz z wołowiny ma mało kalorii, można go przygotować na kilka dni. To wspaniałe rozwiązanie, jeśli chcesz schudnąć, a masz mało czasu na gotowanie. Jest to typowe danie jednogarnkowe, które łatwo przyrządzić. Świetnie nadaje się do mrożenia.

Świetne danie na lunch do pracy. Jest pyszne, a w dodatku bardzo sycące. Po takim posiłku na pewno nie będziecie głodni, co najmniej do kolacji.

Składniki (dla 4 osób)

500 gramów wołowiny pokrojonej na cienkie paski
1 mała dynia Hokkaido około 1 kg(o delikatnym smaku kasztanów)
1 puszka czerwonej fasoli
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
300 gramów pieczarek
2 puszki pomidorów w całości wraz z zalewą

Duży pęczek natki pietruszki
1 łyżka oliwy
1 łyżka octu z czerwonego wina (lub octu jabłkowego)
sól, pieprz i papryka chili do smaku

Wykonanie

Dynię należy obrać ze skóry, wyjąć miąższ i pestki.

Pokroić ją w kostkę o grubości mniej więcej 2cm.
Dynia Hokkaido ma delikatny smak kasztanów a w czasie gotowania nie rozpada się, więc świetnie nadaje się do tego dania.
Wszystkie pozostałe warzywa kroimy na kawałki.

Na patelni rozgrzewamy oliwę wkładamy mięso i smażymy 4-5 minut, wszystkie pozostałe składniki dodajemy do mięsa w odstępach kilku minut. Zaczynamy od cebuli po kilku minutach dodajemy czosnek, potem dynię, pieczarki, na końcu fasolę i pomidory. Całość mieszamy, przykrywamy i zmniejszamy ogień, aby się pięknie dusiło.

Wołowina jest pysznym mięsem, ale wymaga dłuższego gotowania, u mnie trwało to około 40 minut. W tym czasie należy kilka razy zamieszać nasze ragout, aby się nie przypaliło.

Na koniec dodajemy wszystkie przyprawy: sól, pieprz, chili i ocet winny. Dokładnie mieszamy i posypujemy dość obficie posiekaną natką pietruszki.

Życzę wam smacznego:)

Comments

komentarze