Zanim zaczniesz odchudzanie, musisz dowiedzieć się co najbardziej działa na spalanie tłuszczu i co jeść, aby przyspieszyć metabolizm. Ściągnij już teraz moje sprawdzone „25 przepisów spalających tłuszcz” i skutecznie zacznij odchudzanie.
Żurawina z gruszkami na słodko, idealna do mięsa
Jednym z tradycyjnych dodatków jest żurawina na słodko do mięsa. Robi się ją bardzo prosto i dość szybko. Można przygotować ją wcześniej, a w dzień, kiedy chcemy jej posmakować – wyjąć ze słoiczka.
Zobacz to: Połączenie tych składników daje potrawy spalające tłuszcz!
ŻURAWINA NA SŁODKO DO MIĘSA
SKŁADNIKI
300 gramów świeżej żurawiny (może być też mrożona)
2 słodkie, nieduże gruszki
4 łyżki naturalnego miodu
WYKONANIE
Gruszki obrać ze skórki, wyjąć gniazda nasienne i pokroić na niezbyt drobne kawałki. Żurawinę przebrać, opłukać i wysuszyć na papierowym ręczniku.
Do naczynia z grubym dnem włożyć pokrojone gruszki i żurawinę. Zmniejszyć ogień, dodać miód, wymieszać i gotować, aż żurawina i gruszki zupełnie się rozgotują. Nie dodaję do niej wody, ani żadnego płynu, więc jest gęsta, kremowa i bardzo intensywna w smaku. Ważne, aby gotować ją na bardzo małym ogniu często mieszając.
Tak, przygotowana żurawina na słodko, idealnie pasuje do pieczonego indyka z cynamonem, miodem i mandarynkami.
Zobacz więcej: