Chcesz szybciej schudnąć, ściągnij za darmo nowy ebook „9 ODCHUDZAJĄCYCH napojów” kliknij tutaj >>

Jeżeli brakuje Ci czasu na bardziej zaawansowane wypieki, które wymagają od Ciebie wielu godzin spędzonych w kuchni, to mogę Cię pocieszyć, że przepis na te ciasteczka jest banalnie prosty.

Wykonasz je naprawdę szybko, a efekt będzie satysfakcjonujący! Kokosowo-migdałowe ciasteczka to super przekąska do kawy i świetny pomysł na poczęstunek dla gości. Zobacz, jak krok po kroku je zrobić.

zakwaszenie organizmu

KOKOSOWO-MIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DŻEMEM Z CHIA

Składniki:

Dżem malinowy z chia:

1 szklanka malin

1 łyżka syropu klonowego

1/4 szklanki nasion chia

Wykonanie:

Zblenduj wszystkie składniki. Przelej miksturę do słoiczków. Wówczas nasionka chia napęcznieją i dżem zrobi się galaretkowaty. Taki dżem możesz trzymać w lodówce do tygodnia.

Kokosowo-migdałowe ciasteczka:

Składniki:

1/2 szklanki mąki kokosowej

1/4 szklanki mąki migdałowej

1 łyżeczka cynamonu

1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

1 jajko

1/4 szklanki oleju kokosowego

1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

1/4 szklanki syropu klonowego lub miodu

Wykonanie:

Rozgrzej piekarnik do 180ºC. W misce pomieszaj wszystkie suche składniki, a następnie dodaj do nich mokre składniki. Nabieraj po jednej łyżce ciasta i uformuj z niego kulkę, po czym połóż ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą kciuka zrób w każdym ciasteczku dziurkę na środku, a następnie wypełnij je malinowym dżemem z chia. Piecz ciasteczka przez około 10-12 minut, do momentu kiedy zrobią się złociste.

Przepis i zdjęcia pochodzą ze strony Food Matters

Zobacz także: