Chcesz mieć płaski brzuch w 12 dni? Zapisz się na moją specjalną listę osób wtajemniczonych, bo tylko osoby znajdujące się na tej liście dostaną maila z ze wszystkimi szczegółami i 91% zniżką. Kliknij tutaj>>Płaski brzuch w 12 dni

Gulasz z warzywami i komosą ryżową może być doskonałym pomysłem na pożywny i zdrowy obiad. Wśród jego składników znalazły się bogate w błonnik i przyspieszające metabolizm bakłażany, pełne beta-karotenu słodkie ziemniaki, jak również ciesząca się obecnie wielką popularnością kurkuma – przyprawa o właściwościach antynowotworowych, przeciwzapalnych oraz oczyszczających.

Ten przepis sprawdzi się doskonale w Klubie Kasi dlatego każdy kto do niego należy może go włączyć śmiało do swojego jadłospisu. Zobacz, jak go wykonać.


Jak szybko schudnąć nawet jeśli jesteś łakomczuchem?


11 PRZEPISÓW SPALAJĄCYCH
TŁUSZCZ

Moja Droga,
Jeśli chciałabyś schudnąć, ale nie lubisz się głodzić, a może nawet tak jak ja lubisz dużo i smacznie zjeść, to koniecznie musisz to przeczytać...

Składniki na cztery porcje:

1 litr gęstego przecieru pomidorowego

1 puszka mleka kokosowego

2 duże bataty

2 bakłażany

1 paczka szpinaku

1 szklanka ugotowanej ciecierzycy

4 łyżeczki koncentratu pomidorowego

4 łyżeczki octu jabłkowego

2 łyżeczki kurkumy

2 łyżeczki kuminu

1 łyżeczka pieprzu cayenne

4 ząbki czosnku

1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej

świeża kolendra

Wykonanie:

Pokroić bataty na małe kawałki i gotować je na parze przez 15 minut. Następnie pokroić bakłażany  podobnie jak słodkie ziemniaki, czyli w taki sposób, aby można było łatwo je jeść. Kiedy bataty będą już miękkie, należy pomieszać w drugim garnku koncentrat pomidorowy, ocet jabłkowy, czosnek, przyprawy i odrobinę soli, a potem gotować wszystko przy użyciu odrobiny oliwy z oliwek przez około 1-2 minuty. Po tym czasie dodać do garnka mleko kokosowe, przecier pomidorowy, pokrojone wcześniej bakłażany, bataty, pieprz oraz sól, a pomieszane składniki podgrzewać na małym ogniu przez około 45 minut. Po tym czasie dodać do garnka ciecierzycę oraz szpinak i gotować przez 15 minut. Gotowy gulasz warzywny posypać świeżą kolendrą. Danie można jeść z dodatkiem komosy ryżowej.

Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Deliciously Ella

Zobacz także:

Comments

komentarze