przepis na szubę

Jeśli chcesz schudnąć, to jedyną słuszną drogą jest zmiana nawyków żywieniowych. Możesz to zrobić w Klubie Kasi

Ryby oprócz tego, że świetnie smakują to mają mnóstwo witamin i świetnie wpływają na nasze zdrowie. Nie wyobrażam sobie bez nich świąt!


Jak szybko schudnąć nawet jeśli jesteś łakomczuchem?


11 PRZEPISÓW SPALAJĄCYCH
TŁUSZCZ

Moja Droga,
Jeśli chciałabyś schudnąć, ale nie lubisz się głodzić, a może nawet tak jak ja lubisz dużo i smacznie zjeść, to koniecznie musisz to przeczytać...

Zawierają mnóstwo białka, żelaza, potasu, a także kwasów tłuszczowych oraz witaminy D, A oraz B6. Zaleca się ich jedzenie w szczególności osobom mającym problemy z układem krążenia, a także cierpiącym na anemię.

Szuba – sałatka śledziowa

szuba przepis

Składniki:

  • 200-300 g filetów śledziowych
  • 1 cebula
  • 2 duże ziemniaki (ugotowane w mundurkach)
  • 2 duże buraki (ugotowane w mundurkach)
  • 1 średnia marchewka (ugotowana w mundurkach)
  • 1-2 jajka (ugotowane na twardo)
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki domowego majonezu – przepis
  • sól, pieprz i ulubione przyprawy do smaku

Wykonanie:

Jajka ugotuj na twardo, a warzywa w mundurkach.

Obraną cebulę oraz filety śledziowe pokrój w drobną kostkę. Przygotuj naczynie i na samym dnie wyłóż śledzie, posmaruj je cienką warstwą majonezu a następnie cebulkę.

Warzywa odcedź i obierz. Zetrzyj je na tarce na grubych oczkach. Na warstwę ze śledziami i cebulką wykładaj kolejno ziemniaki, jajka, marchewkę i buraki.

Na każdą następną warstwę nakładaj cienką warstwę majonezu domowego.

Na koniec dopraw do smaku, a wierzch udekoruj koperkiem lub natką pietruszki.

Ryba po grecku

ryba po grecku

Składniki

  • 1 kg fileta z ryby (białej)
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 duża cebula
  • 3 średnie marchewki
  • 250 g koncentratu pomidorowego
  • oliwa z oliwek do smażenia (dobrej jakości)
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Pokrój rybę na dowolne kawałki. Obtocz w jajku i mące kukurydzianej i usmaż z dwóch stron.

Zdejmij z ognia, talerz wyłóż kawałkami ręcznika papierowego i połóż na nim rybę.

Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Do garnka wlej kilka kropel oliwy, a następnie podsmaż cebulkę. Po kilku minutach dodaj startą marchewkę i gotuj pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Stopniowo dodawaj wodę, aby nie przypalić marchewki.

Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy i dokładnie wymieszaj.

Rybę przełóż na półmisek, a na nią przełóż sos. Podawaj na ciepło lub zimno.

Zobacz także:

6 najlepszych przepisów na śledzie – idealne na Święta!

Pierogi bezglutenowe – jak ulepić smaczne pierogi bez białej mąki?

6 najlepszych przepisów na słodkości z makiem – palce lizać

 

Comments

komentarze