Zanim zaczniesz odchudzanie, musisz dowiedzieć się co najbardziej działa na spalanie tłuszczu i co jeść, aby przyspieszyć metabolizm. Ściągnij już teraz moje sprawdzone „25 przepisów spalających tłuszcz” i skutecznie zacznij odchudzanie.

Nie tak dawno prezentowałam Wam ciekawy przepis na babeczki owsiane z jabłkiem i cynamonem. Przy okazji nowego pomysłu na pyszne słodkie śniadanie, pierwszoplanowa rola przypadła kaszy jaglanej, która jest doskonałym źródłem białka, błonnika, magnezu oraz witamin B1, B2 i B6.


Jak szybko schudnąć nawet jeśli jesteś łakomczuchem?


11 PRZEPISÓW SPALAJĄCYCH
TŁUSZCZ

Moja Droga,
Jeśli chciałabyś schudnąć, ale nie lubisz się głodzić, a może nawet tak jak ja lubisz dużo i smacznie zjeść, to koniecznie musisz to przeczytać...

Wśród składników użytych do wykonania tego deseru, znalazły się również jabłka, orzechy oraz suszone owoce (zależnie od upodobań, mogą to być rodzynki lub żurawina).

BABECZKI JAGLANE Z JABŁKIEM I RODZYNKAMI

Składniki (na 12 babeczek):

1,5 szklanki niesłodzonego soku jabłkowego

1/2 szklanki wody

2 jabłka (obrane i starte)

1 szklanka kaszy jaglanej

3/4 szklanki rodzynek lub suszonej żurawiny

1/4 łyżeczki morskiej soli

2 łyżki oleju kokosowego

1/2 szklanki orzechów

zakwaszenie organizmu

Wykonanie:

Do średniej wielkości garnka wlej wodę oraz sok jabłkowy i gotuj wszystko na średnim ogniu. Następnie zmniejsz temperaturę gotowania i dodaj starte jabłka, kaszę jaglaną, olej kokosowy, sól i rodzynki. Zmieszane składniki gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez około 20-25 minut, do momentu, kiedy kasza nie zrobi się gęsta i lepka. Po tym czasie zdejmij garnek z palnika i pozostaw na 15 minut. Do ugotowanej kaszy dodaj orzechy, a następnie wszystko wymieszaj – składniki powinny mieć konsystencję lepkiego ryżu. Rozgrzej piekarnik do 180 ºC i w międzyczasie posmaruj formę na babeczki niewielką warstwą tłuszczu. Podziel jaglaną miksturę na równomierne porcje, włóż babeczki do piekarnika, a następnie piecz przez około 25-30 minut, do momentu aż muffinki zrobią się puszyste i nabiorą złotego koloru. Pozostaw wszystko do ostygnięcia.

Smacznego!

Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Power Hungry

Zobacz także:

Comments

komentarze