Zanim zaczniesz odchudzanie, musisz dowiedzieć się co najbardziej działa na spalanie tłuszczu i co jeść, aby przyspieszyć metabolizm. Ściągnij już teraz moje sprawdzone „25 przepisów spalających tłuszcz” i skutecznie zacznij odchudzanie.

Warzywny stir-fry idealnie wpisuje się w zasady diety w Klubie Kasi dlatego tę prostą i zdrową potrawę śmiało możecie dołączyć do swojego jadłospisu. Składają się na nią m.in. bogate w beta-karoten bataty, fasola, która jest doskonałym źródłem błonnika i białka, jak również popularny ostatnio jarmuż – bogactwo witamin i soli mineralnych.

Przepis Elli Woodward, założycielki bloga Deliciously Ella, może być świetną kulinarną inspiracją dla osób będących na diecie wegańskiej. Oto pomysł na lekką i pożywną kolację, której przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

Składniki:

90g brązowego ryżu
1 duży batat
brokuł
4 ząbki czosnku
50 g jarmużu (około 1/3 torebki)
1 szklanka ugotowanej czarnej fasoli
2 łyżki soku z cytryny

Wykonanie:

Ugotować brązowy ryż. Batat pokroić w średniej grubości plasterki i gotować go na parze do momentu, kiedy zrobi się miękki (około 20-30 minut). W międzyczasie pokroić brokuł na małe kawałki. Następnie rozgnieść czosnek i wrzucić go na patelnię z niewielką ilością oliwy i soli. Kiedy czosnek zrobi się gorący, dodać do niego brokuły i gotować razem przez chwilę. Gdy warzywa delikatnie się podsmażą, należy dodać do nich czarną fasolkę oraz jarmuż. Po około 5 minutach można pomieszać warzywa z ugotowanym już wcześniej ryżem oraz batatami. Skropić wszystko sokiem z cytryny. Kiedy składniki będą ciepłe, danie jest gotowe do spożycia.

Zależnie od gustu, do warzywnego stir-fry można również dodać pastę tahini, olej sezamowy lub odrobinę chili.

Smacznego!

Zobacz także: