Czy jesz te produkty, które powodują, że Twoja skóra szybciej się starzeje, osłabia Twoje stawy i powoduje szybki wzrost poziomu cukru we krwi, przez co jesteś ciągle głodna i tyjesz?

Katarzyna Gurbacka-Dyplomowany dietetyk i promotor zdrowego odżywiania
Autor-bestsellera- odchudzającej książki kucharskiej Sekrety Odchudzania

[dropcap]W[/dropcap]iele z tych produktów, jest uznawanych i reklamowanych przez ogromne korporacje jako „zdrowe”. Nie jedz ich, albo chociaż ogranicz do minimum, a będziesz wyglądać 5-10 lat młodziej. Uda Ci się także szybciej schudnąć i nie tyć.

Nasz organizm jest jak wielka maszyna, która działa bo zachodzą w niej miliony reakcji biochemicznych. Paliwem jest jedzenie. Są takie produkty, które można jeść codziennie, świetnie się po nich czujesz i świetnie wyglądasz. Są też takie, od których szybciej się starzejesz i wyglądasz starzej niż Twój rzeczywisty wiek. Jedne produkty „odmładzają” inne powodują, że szybciej się starzejesz.

Regularne jedzenie niewłaściwych produktów, powoduje, że wyglądasz i czujesz się o 10 lat starzej ( co nie jest fajne)…ale jeśli będziesz jeść właściwe produkty, to po pewnym czasie zauważysz, że cera jest ładniejsza, czujesz się lżej, lepiej, masz dużo energii i jesteś bardziej wesoła. Możesz wyglądać nawet o 5-10 lat młodziej, tylko dzięki jedzeniu!

Na starzenie się, ma DUŻY wpływ 3 procesy: glikozylacja, zapalenie, utlenianie.

Starzenie się, to nie tylko zmarszczki, rzadsze włosy, słabsze zęby…to też, czynniki, które powodują starzenie się narządów wewnętrznych i stawów.To jest o wiele ważniejsze, niż tylko to jak wyglądasz.

Za chwilę dowiesz się, jak zapewnić sobie młody wygląd (również skóry) i zdrowie.

Pewnie, myślisz sobie, że wiesz, co mam na myśli. Oczywiście cukier i tłuszcze trans są złe. TAK. Osłabiają organizm, powodują, że nie mamy energii, szybciej się starzejemy, tyjemy…ale dziś, chciałabym omówić inne produkty, które powodują, że nasz organizm starzeje się szybciej niż powinien! Jesz je codziennie, dlatego to ważne.

Pokażę Ci, jak bardzo Twój wskaźnik starzenia się jest bezpośrednio związany z jedzeniem i jak się przed tym chronić…

Jedzenie #1 przyspieszające STARZENIE i tycie

Jedzenie produktów z pszenicy (nawet te „pełnoziarniste”)

pieczywo
Zanim dokładnie powiem, dlaczego pszenica jest taka szkodliwa, pozwól, że wyjaśnię Ci kilka prostych zasad, które rządzą się swoimi prawami.

Sprawa dotyczy glikozylacji…jej efektem są końcowe produkty zaawansowanej glikacji –(Advanced Glycation Endproducts, AGE) po angielsku AGE znaczy-starzeć się.
Te paskudne małe związki, powodują, że tkanki podtrzymujące skórę twardnieją co przyczynia się do pogorszenia ich stanu i uszkodzenia włókien skóry. Skóra stopniowo traci jędrność i elastyczność, pojawiają się zmarszczki. Tak samo ten proces działa na narządy, stawy, oczy, chrząstki czy układ nerwowy.

Więc, co jest jednym z najgorszych czynników zwiększających produkcję AGE-s w Twoim ciele?
Pewnie, to Cię zaskoczy- WYSOKI poziom cukru we krwi. To przyspiesza starzenie.
To dlatego osoby chorujące na cukrzycę typu 2 wyglądają starzej niż ich rzeczywisty wiek.
Ten efekt dotyczy nie tylko cukrzyków.

Jak się ma do tego „pełne ziarno”.

Oto jeden mało znany fakt, ukrywany zresztą przez wielkie koncerny spożywcze, które chcą, abyśmy wierzyły, że „pełnoziarniste” znaczy zdrowe. Fakty są takie, że pszenica, jest WYJĄTKOWYM rodzajem węglowodanów, który zawiera związek o nazwie Amylopektyna (nie znaleziono go w innych pokarmach). Dowiedziono, że podwyższają one poziom cukru we krwi, nawet szybciej niż biały cukier.

Amylopektyna zawarta w pszenicy podnosi poziom cukru we krwi bardziej niż jakikolwiek inny węglowodan. Oznacza to, że każde jedzenie na bazie pszenicy: bułki, bagietki, makarony (nawet durum), ciastka, powodują znacznie wyższy poziom cukru we krwi, niż po zjedzeniu innych węglowodanów. To oznacza, że im wyższy poziom cukru, tym szybciej się starzejemy, mamy więcej AGE-s.

Pewnie słyszałaś, że gluten (też zawarty w pszenicy) jest szkodliwy. I to prawda, ale bardziej szkodzą AGE-s niż gluten, po prostu mniej się o tym mówi, bo gluten brzmi lepiej, albo jest bardziej znany? To tylko kolejny powód, do tego aby całkowicie wyeliminować ze swojej diety żywność zawierającą pszenicę.

Twoje ciało będzie starzeć się wolniej! Wyeliminowanie pszenicy z Twojej diety, spowoduje też natychmiastowy spadek wagi!

Kolejnym problemem jedzenia na bazie pszenicy to… 

Okazuje się, że upieczone bułeczki, babeczki, chlebek, zawierają rakotwórcze związki zwane akrylamidem. To dzięki nim bułeczki, płatki śniadaniowe są rumiane.
Zbadano, że akrylamid zwiększa ryzyko raka i przyspiesza starzenie. Musisz też pamiętać, że ten związek znajduje się także w innych produktach np. frytkach albo innych przypieczonych produktach skrobiowych tostach, chipsach, herbatnikach…

ale nie martw się…jest sposób na to, aby obronić się, przed tymi szkodliwymi związkami i ma to związek z jedzeniem WŁAŚCIWYCH produktów. Na następnej stronie pokażę Ci dokładnie, które jedzenie ochroni Twoje ciało. Nie znajdziesz tam, ani grama pszenicy i innego szkodliwego jedzenia.

Oprócz pszenicy, musisz uważać na inne produkty, które równie szybko podnoszą poziom cukru we krwi. Są to produkty na bazie kukurydzy (płatki kukurydziane, mąka kukurydzianA, placki, chipsy-nachosy, syrop kukurydziany dodawany do jogurtów i dżemów). Koniecznie uważnie czytaj etykiety i unikaj tych produktów jak ognia. (chyba, że chcesz szybko się zestarzeć)

Dobra wiadomość jest taka, że…

Pokażę Ci gdzie znaleźć mnóstwo pysznego jedzenia, bogatego w witaminy, minerały, antyoksydanty. Jedzenia pachnącego ziołami i przyprawami. To one CHRONIĄ Twoje ciało przed starzeniem się! Następna strona

Poznasz też mnóstwo innych przydatnych sposobów, które łatwo można wcielić w codzienne życie.
Pomogą walczyć ze starzeniem się i wyglądać młodziej, nawet o 5-10 lat.
Kliknij ten guzik poniżej i odkryj, unikalne, pyszne i odmładzające jedzenie, przyprawy, zioła i koktajle. Odkryj jedzenie, dzięki któremu schudniesz i odmłodniejesz:

NASTEPNA STRONA