Dlaczego dodaję pokrzywę do wielu dań?

Bo zwyczajnie jest mega zdrowa. Nie dość, że zawiera kopalnię łatwo przyswajalnego naturalnego żelaza ( o wiele lepszego niż w sztucznych preparatach) to jeszcze wspaniale działa na figurę. Poprawia przemianę materii, pracę wątroby i dzięki temu odtruwa organizm, wzmacnia żołądek, zmniejsza nadmierną potliwość, ma więc same zalety. W dodatku jest łatwo dostępna, bo rośnie dosłownie wszędzie.

Składniki dla 2 osób
4 jaja
kawałek kiełbasy lub szynki
garść pokrzywy
szczypta soli

Wykonanie
Pokrzywę opłukać, przełożyć do miseczki i zalać gorącą wodą, dzieki temu nie będzie nas parzyć w język:)
Kiełbasę lub szynkę pokroić w kawałki, wrzucić na rozgrzaną patelnię i lekko zrumienić, dodać roztrzepane jajka i posiekaną pokrzywę. Smażyć kilka minut aż jajecznica się zetnie. Posolić do smaku.

Smacznego:)

Danie dozwolone zarówno na dukanie jak i na Alchemii Odchudzania