Zanim zaczniesz odchudzanie, musisz dowiedzieć się co najbardziej działa na spalanie tłuszczu i co jeść, aby przyspieszyć metabolizm. Ściągnij już teraz moje sprawdzone „25 przepisów spalających tłuszcz” i skutecznie zacznij odchudzanie.

Masz ochotę na słodką przekąskę domowej roboty, jednak brakuje Ci czasu na przygotowanie pysznych ciasteczek czy innych wypieków? Ten przepis na czekoladowy pudding może być dla Ciebie doskonałą inspiracją, ponieważ zrobisz go w tempie ekspresowym. Potrzebujesz do niego tylko kilku składników – wśród nich znalazło się mleko kokosowe i ciemna czekolada (pamiętaj o tym, żeby miała, jak największą zawartość kakao – wtedy deser będzie o wiele zdrowszy).

Poznaj przepis na pyszny pudding z gorzkiej czekolady i przekonaj się, jak łatwo go zrobić!

Czekoladowy pudding:

Składniki (4-6 porcji):

2 szklanki mleka kokosowego

100 g ciemnej czekolady o zawartości kakao 85-90 % (połamanej na małe kawałki)

1/2 łyżeczki agaru w proszku

1/2 łyżeczki waniliowego ekstraktu

Wykonanie:

W garnku podgrzej mleko kokosowe, kontrolując, żeby się nie zagotowało. Następnie dodaj czekoladę i mieszaj wszystko do momentu, aż całkowicie stopnieje. Wsypuj stopniowo do garnka agar-agar i pomieszaj. Odstaw naczynie z palnika i dodaj do reszty składników ekstrakt waniliowy. Gotową masę przelej do salaterek i odczekaj do momentu schłodzenia. W tym czasie czekoladowy pudding zacznie tężeć. Po około 2 godzinach deser powinien być gotowy do spożycia.

Smacznego!

Zdjęcia i przepis pochodzą z bloga Stupid Easy Paleo

Zobacz także:

Comments

komentarze