Jeśli chcesz schudnąć, to jedyną słuszną drogą jest zmiana nawyków żywieniowych. Możesz to zrobić w Klubie Kasi, dołącz też do naszej społeczności, specjalnej grupy na Facebooku, gdzie nawzajem się wspieramy, wymieniamy przepisami i działamy!

Kto z was nie lubi tortilli? Nadziewa się ją mnóstwem pyszności, a jak wtedy smakuje…:) pycha
Oto przepis na zdrową, pyszną i dietetyczną tortillę. Świetna jako przekąska lub lekka kolacja.

Składniki dla 2 osób

300 gramów surowego fileta z łososia (nie dzwonki)
2 łyżeczki oliwy z oliwek
spora szczypta soli
spora szczypta pieprzu cytrynowego
1/2 cytryny

Dodatkowo

4 arkusze alg, taki jak to suhi
2 liście zielonej sałaty
2 małe ogórki pokrojone w słupki (ogórki mogą być ze skórą)
1 marchewka starta na wiórki
2 łyżki domowego majonezu
2 łyżeczki białego chrzanu
sól i czarny pieprz do smaku

Wykonanie

Sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny dokładnie mieszamy i nacieramy łososia. Pieczemy w piekarniku około 15-20 minut.
Kiedy nasz łosoś będzie się piekł, przygotowujemy pure.
Do miseczki wkładamy majonez, chrzan, sól i pieprz. dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Można też masę zmiksować.
Kroimy warzywa. Wyjmujemy łososia z piekarnika i czekamy aż wystygnie.

Czas na wypełnienie naszej algowej tortilli pysznym łososiem.
Bierzemy dwa arkusze alg i kładziemy jeden na drugi, tak aby ułożyły się w kształt trójkąta (nasza tortilla będzie wyglądać jak rożek).
Nakładamy sałatę, sos, pokrojone w słupek ogórki, marchewkę i łososia. Całość zawijamy.

Smacznego:)