Oto najlepsza metoda na odchudzanie, działa zawsze i na każdego, zobacz ją>>

Oto najlepszy na świecie gulasz wołowy z warzywami. To bardzo dobre i szybkie danie, które można jeść w czasie odchudzania. Ma mało kalorii, dużo składników odżywczych, jest sycący, niesamowicie smaczny i robi się właściwie sam. W dodatku to świetny posiłek dla zabieganych, bo można przygotować większą porcję i jeść przez cały dzień albo nawet 2-3 dni.

Zobacz też: „Czarno na białym” co jeść, aby szybko schudnąć (nawet jak masz ponad 20 kg do zgubienia)>>

Bardzo lubię wołowinę i wybieram ją jako jeden z gatunków mięsa, które warto jeść ponieważ ma mnóstwo dobrego żelaza, cynku, witaminy D i B 12. Zawiera 3 ważne dla zdrowia składniki:

1.Kreatynę, która stanowi rezerwę energii w mięśniach i mózgu i znajduje się tylko w żywności pochodzenia zwierzęcego. Czy wiesz, że wegetarianie mają często niedobór kreatyny, co prowadzi do zmniejszonej wydajności fizycznej i psychicznej

2. Karnozynę, która działa jak silny antyutleniacz i zapewnia ochronę przeciwko wielu procesów zwyrodnieniowych np. zwyrodnieniu stawów. Karnozyna znajduje się wyłącznie w produktach pochodzenia zwierzęcego.

3. Kwasy DHA i EPA to aktywne formy kwasów omega-3, bez których nasz organizm nie może funkcjonować na pełnych obrotach. Te kwasy znajdują się przede wszystkim w żywności pochodzenia zwierzęcego.

zakwaszenie organizmu

Kolejny „specjalny” dodatek do gulaszu z wołowiną i warzywami to płatki chilli.

Czy wiesz, że chilli, w niektórych rejonach świata stosowana jest jako lekarstwo?

Można ją spotkać w produktach dostępnych bez recepty, takich, jak żele i plastry o działaniu rozgrzewającym. Ja zdecydowałam, że dodać całkiem sporą ilość płatków chilli (to pokruszona papryczka chilli wraz z ziarenkami), bo chilli zmniejsza apetyt, poprawia metabolizm i trawienia.

Dzięki jedzeniu papryki chilli, nasz organizm skuteczniej przyswaja składniki odżywcze z pożywienia, co jest kluczowe przy odchudzaniu.

Składniki na 4 porcje

500g mielonej chudej wołowiny
1 duża cukinia, pokrojona w duże kawałki

1 szklanka passaty pomidorowej (inaczej pulpy lub przecieru pomidorowego)
1 cały, duży pomidor, pokrojony w grubą kostkę,
1 cebula posiekana jak lubisz

4 liście jarmużu (może być szpinak)(usunęłam twarde łodygi z jarmużu)
1 duża papryka, pokrojona w dużą kostkę

3 ząbki czosnku
sól, czarny pieprz do smaku jak lubisz

1/2 łyżeczki chilli, extra dodatek, który przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej

pęczek natki pietruszki

Zobacz też: Prosty sposób, który pomoże Ci schudnąć, nawet jak masz do zgubienia (-5 kg, -10 kg, -20 kg)

Jak to ugotować?

Wszystkie warzywa kroimy. Do wysokiego rondla wkładamy mięsi i smażymy bez tłuszczu. Dodajemy pokrojoną cebulę, podsmażamy kilka minut i dodajemy, pokrojoną paprykę, pomidora, cukinię, jarmuż i czosnek. Wszystko razem zalewamy pulpą pomidorową. Czekamy chwilę, aż całość się zagotuje i zmniejszamy ogień. Przykrywamy pokrywką i gotujemy około 25 minut na wolnym ogniu.

Doprawiamy solą, pieprzem i chilli.

Co jeszcze możesz zrobić, aby przyspieszyć odchudzanie i zachować zdrowie?

Możesz jeść odpowiednie produkty, które przyspieszą metabolizm i spalanie tłuszczu. Dobre jedzenie to klucz do zdrowego życia. Chciałabym podzielić się z Tobą tym dobrym jedzeniem. Pokażę Ci gdzie znaleźć mnóstwo pysznego i zdrowego jedzenia, przypraw, ziół i innych składników odżywczych, które w naturalny poprawią problemy z trawieniem, obniżą cholesterol, ciśnienie krwi, są świetne jeśli masz cukrzycę 2 stopnia, dodadzą Ci energii i sił. To jedzenie znajdziesz na następnej stronie!

Odkryjesz kilkanaście sztuczek, które pomogą Ci zachować piękne ciało i młody wygląd.
Nawet o 10-15 lat!…kliknij przycisk poniżej, aby przejść do następnej strony, a potem ciesz się z pysznego i unikalnego jedzenia, dzięki któremu poczujesz się młodziej i lżej.

NAST