Jeśli jesteś na diecie i chcesz schudnąć to ściągnij już teraz moje sprawdzone „25 przepisów spalających tłuszcz” i skutecznie zacznij odchudzanie.
Oto pyszna sałatka z awokado, kurczakiem i rzodkiewką. Po dodaniu sałaty, cebulki, czosnku i pysznego miodowego sosu wychodzi niebo…Musisz spróbować tej sałatki, jak dla mnie bomba!
Składniki:
Sałatka
500g mięsa z udka z kurczaka (bez kości)
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu
½ łyżeczki papryki
3 łyżeczki miodu
2 łyżki octu jabłkowego
2 łyżeczki musztardy Dijon
główka sałaty masłowej
pęczek rzodkiewek
1 opakowanie pomidorków cherry
1 awokado
½ czerwonej cebuli
trochę szczypiorku
Sos
3 łyżki octu jabłkowego
2 łyżki miodu
1 łyżka musztardy Dijon
2 zmiażdżone ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
5 łyżek oliwy z oliwek
Wykonanie:
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni C.
- Mięso oprósz solą, pieprzem i papryką. Umieść w naczyniu żaroodpornym i piecz 14 minut, przekręcając na drugą stronę w połowie czasu (po 7 minutach).
- W międzyczasie wymieszaj ze sobą miód, ocet i musztardę. Kurczaka wyjmij z piekarnika posmaruj przygotowaną mieszanką i wstaw ponownie jeszcze na 4 minuty. Po ostudzeniu, pokrój go w kostkę.
- Pokrój rzodkiewki i cebulkę w kostkę, a pomidorki przekrój na pół. Sałatę umyj i porwij na mniejsze części. Wszystkie składniki sałatki wrzuć do dużej miski.
- W miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sosu. Polej nim sałatkę i wymieszaj.
Zobacz także:
Przepis pochodzi z zaprzyjaźnionego bloga How Sweet Eats