Zanim zaczniesz odchudzanie, musisz dowiedzieć się co najbardziej działa na spalanie tłuszczu i co jeść, aby przyspieszyć metabolizm. Ściągnij już teraz moje sprawdzone „25 przepisów spalających tłuszcz” i skutecznie zacznij odchudzanie.

Zawierający mnóstwo zdrowotnych właściwości kalafior sprawdza się świetnie jako dodatek do obiadów, jak również jako składnik sałatek oraz pysznych warzywnych zup. W proponowanym poniżej przepisie przypadła mu jednak rola pierwszoplanowa. Kalafior doprawiony kurkumą, która ma właściwości przeciwzapalne i antynowotworowe, oraz serwowany z dodatkiem kolendrowego sosu chutney, może być doskonałym pomysłem na szybką kolację.


Jak szybko schudnąć nawet jeśli jesteś łakomczuchem?


11 PRZEPISÓW SPALAJĄCYCH
TŁUSZCZ

Moja Droga,
Jeśli chciałabyś schudnąć, ale nie lubisz się głodzić, a może nawet tak jak ja lubisz dużo i smacznie zjeść, to koniecznie musisz to przeczytać...

Ta smaczna warzywna przekąska idealnie wpisuje się w zasady mojej Diety Venus. Zobacz, jak ją przygotować.

Składniki:

Na zapiekany kalafior z kurkumą:

3 łyżeczki roztopionego oleju kokosowego

1 łyżeczka kurkumy

kawałek świeżego startego imbiru (około 3 cm)

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka soli morskiej

1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 duży kalafior (lub 2 małe kalafiory)

Na sos chutney z kolendry:

1 wiązka świeżej kolendry (bez łodyg)

1 mała zielona cebula

1 ząbek czosnku

1 papryczka serrano (dla łagodniejszego smaku można zastąpić papryką jalapeno)

1 łyżeczka soku z cytryny

1/ 4 jogurtu z mleka kokosowego

Wykonanie:

Rozgrzej piekarnik na 220 °C. W małej misce pomieszaj olej kokosowy, kurkumę, imbir, posiekany czosnek, sól oraz pieprz. Połóż różyczki kalafiora na formie wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie polej je przygotowaną mieszanką oleju i przypraw. Piecz kalafior przez około 20-25 minut, do momentu, kiedy zrobi się delikatnie złocisty. W międzyczasie przygotuj sos chutney, miksując w robocie kuchennym kolendrę, posiekaną zieloną cebulkę i czosnek oraz paprykę. Kiedy mieszanka zrobi się gładka, dodaj do niej świeżo wyciskany sok z cytryny oraz jogurt z mleczka kokosowego, a następnie ponownie wszystko zmiksuj. Upieczony kalafior przełóż do dużej miski i jedz go z dodatkiem kolendrowego sosu.

Smacznego!

Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Gourmande in the Kitchen

Zobacz także:

Comments

komentarze