Jeśli chcesz schudnąć, to jedyną słuszną drogą jest zmiana nawyków żywieniowych. Możesz to zrobić w Klubie Kasi, dołącz też do naszej społeczności, specjalnej grupy na Facebooku, gdzie nawzajem się wspieramy, wymieniamy przepisami i działamy!

talarki z ziemniakow

Chyba nie znam osoby, która nie lubi chipsów! Od czasu do czasu każdy ma na nie ochotę, szczególnie, gdy znajomi serwują je jako przekąskę na przyjęciu. Niestety w tych kupowanych w sklepie jest WIELE konserwantów, które niszczą nasze zdrowie…

Warto przede wszystkim ostrzec nasze dzieci przed ich jedzeniem… Młodzież spożywa ich naprawdę za dużo.

Dlatego też przygotowałam kolejną, zdrową alternatywę dla tuczących i mało wartościowych chipsów 🙂 Jeśli Wam się spodoba, koniecznie dajcie znać w komentarzu!

Popularne: Pozbądź się wszystkich toksyn, które niszczą Twój organizm i skracają Ci życie!

Składniki

  • 2 duże ziemniaki, umyte i obrane (najlepiej własne lub ze sprawdzonego źródła)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • szczypta ulubionych ziół (opcjonalnie)

Wykonanie

Do przygotowania tej przekąski użyłam spiralnej krajalnicy do warzyw, która jest moim nowym odkryciem 🙂 Jestem bardzo zadowolona z tego zakupu. Dzięki niej, mogę w mig pokroić warzywa, co naprawdę ułatwia i skraca pracę w kuchni. To także za jej pomocą można zrobić np. makaron z cukinii, który nie tak dawno pojawił się na mojej stronie.

Pewnie jak się domyślasz, wykonanie akurat tej przekąski jest banalnie proste 🙂

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Wystarczy, że umyjesz i obierzesz ziemniaki i bardzo cienko je pokroisz (jeśli nie posiadasz krajalnicy do warzyw), skropisz oliwą z oliwek, posypiesz solą, dokładnie wymieszasz i włożysz do piekarnika na 15 minut.

Jeśli chcesz, możesz dodać zioła około 8 minut przed końcem pieczenia.

Popularne: Dzięki tej diecie schudniesz 7 kg w niecałe dwa tygodnie i będziesz cieszyć się płaskim brzuchem

Jeśli najdzie Cię ochota na chipsy ze sklepu, koniecznie wypróbuj tych domowych, które są o niebo lepsze 🙂

Talarki podawaj ciepłe i najlepiej z sosem pomidorowym.

Są naprawdę przepyszne, chrupiące, a przede wszystkim zdrowe! Koniecznie ich wypróbuj, a na pewno będą często gościć na Twoim stole 🙂

Zobacz także

6 powodów, aby jeść te chipsy nawet codziennie! (przepis)

Frytki z batatów z piekarnika, lepsze niż tradycyjne frytki?

9 praktycznych porad, dzięki którym dieta odchudzająca przestanie być straszna!