Zanim zaczniesz odchudzanie, musisz dowiedzieć się co najbardziej działa na spalanie tłuszczu i co jeść, aby przyspieszyć metabolizm. Ściągnij już teraz moje sprawdzone „25 przepisów spalających tłuszcz” i skutecznie zacznij odchudzanie.
Niskokaloryczne i lekkostrawne warzywo, jakim jest cukinia, można wykorzystywać w kuchni na mnóstwo sposobów. Cukiniowe placki, potrawki, sałatki, a nawet takie słodkości jak brownie – z tego pysznego warzywa naprawdę można wyczarować cuda.
Tym razem, prezentuję Wam przepis na muffiny cukiniowe z dodatkiem pestek dyni, które stanowią doskonały przykład pełnej wartości odżywczych przekąski. Cukinia, bogata w witaminy A, C, K PP i B1, oraz posiadające mnóstwo antyoksydantów pestki dyni, to prawdziwa zdrowotna bomba! Dowiedzcie się, jak je przygotować.
MUFFINY CUKINIOWE Z PESTKAMI DYNI
Składniki (na 6 muffinków):
1 mała cukinia
1/2 szklanki pestek dyni (do zmiksowania w robocie kuchennym)
2 duże jajka
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
1/4 szklanki mąki z tapioki
1 ząbek czosnku (posiekany)
1/8 łyżeczki soli
Wykonanie: