Chcesz szybciej schudnąć, ściągnij za darmo nowy ebook „9 ODCHUDZAJĄCYCH napojów” kliknij tutaj >>
Jest kremowy, delikatnie ostry, ma niewiele węglowodanów i zawiera tylko zdrowe tłuszcze. Ten koktajl odchudzający jest perfekcyjnym pomysłem na dobre rozpoczęcie dnia. Doda Ci mnóstwo energii, dostarczy cennych wartości odżywczych oraz skutecznie podkręci metabolizm.
W tym napoju żaden składnik nie znalazł się przypadkowo. Migdały, mimo że są wysokokaloryczne, wspierają odchudzanie. Znajdują się w nich nienasycone kwasy tłuszczowe, które regulują pracę układu trawiennego i hamują powstawanie tkanki tłuszczowej. Ponadto są bogatym źródłem błonnika, dlatego nawet niewielka liczba zjedzonych migdałów zapewnia uczucie sytości.
Imbir to naturalny spalacz tłuszczu, który działa świetnie na krążenie krwi i przyspiesza metabolizm. Ten niezastąpiony termogenik pobudza wydzielanie soków żołądkowych, działa rozkurczowo i leczy wzdęcia. Co więcej, ma właściwości przeciwzakrzepowe i zmniejsza poziom cholesterolu. Dzięki regularnemu spożywaniu imbiru, nawet w niewielkich ilościach, o wiele łatwiej jest zgubić niechciane dodatkowe kilogramy.
Gałka muszkatołowa to przyprawa zapobiegająca wzdęciom, ułatwiająca zasypianie i uspokajająca. Jej spożywanie wzmaga produkcję soku żołądkowego, przez co skutecznie podkręca metabolizm. Mówi się również, że składniki zawarte w gałce muszkatołowej hamują zlepianie się płytek krwi, dzięki czemu zapobiegają zakrzepom.
Koktajl odchudzający na bazie mleka migdałowego i z dodatkiem wyrazistych przypraw można przygotować również ze świeżą zieleniną, taką jak np. młody szpinak – bogaty w witaminę C, beta-karoten, luteinę oraz potas.
Poniżej poznasz przepis, jak dokładnie wykonać ten zdrowy i sycący koktajl. wypróbuj go koniecznie i przekonaj się, że szklanka takiego napoju może być doskonałym pomysłem na odżywiające śniadanie.
KOKTAJL ODCHUDZAJĄCY Z MIGDAŁAMI I IMBIREM
Składniki:
1 szklanka mleka migdałowego lub mleka z nerkowców
2 łyżki masła migdałowego
2 łyżeczki startego imbiru
1/4 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
opcjonalnie: garść szpinaku baby lub innej zieleniny
Wykonanie:
Zetrzyj świeży imbir, gałkę muszkatołową, dodaj do naczynia blendera resztę składników i zmiksuj wszystko na gładką i kremową konsystencję.