Jeśli jesteś na diecie i chcesz schudnąć to ściągnij już teraz moje sprawdzone „25 przepisów spalających tłuszcz” i skutecznie zacznij odchudzanie.

Te pyszne ciastka mają sporo białka, dobre tłuszcze i składniki, które od rana pobudzą Twój metabolizm do pracy. Jednym ze składników, jakich użyłam jest białko konopne, które świetnie sprawdziło się w moich bezglutenowych wypiekach.

Użyłam białka konopnego w ciasteczkach ponieważ jest bardzo zdrowe i jest doskonałym „wypełniaczem”. Jest naturalnym lekarstwem na wiele dolegliwości. Tu możecie, przeczytać dużo więcej o właściwościach białka konopnego. 

Składniki

1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka płatków owsianych górskich
1/2 szklanki białka konopii (mogą być nasiona konopii)

1 szklanka mleka migdałowego
1/2 szklanki cukru kokosowego (lub miodu)
2 łyżki oleju kokosowego
4 łyżki kakao w proszku
1 łyżka pasty z wanilii
1/3 szklanki masła migdałowego lub orzechowego

1 łyżeczka cynamonu

Wykonanie

W małym rondelku wymieszać wiórki kokosowe, płatki owsiane, białko konopii i wszystkie pozostałe składniki. Postawić garnek na małym ogniu i mieszając podgrzewać, aż wszystkie składniki się połączą. Ważne, aby temperatura nie była zbyt wysoka, gdyż utracimy wszystkie cenne kwasy omega 3 i omega-6, głównie z konopii.

Przygotować papier do pieczenia.

Kiedy masa na ciasteczka lekko ostygnie, łyżką można nakładać ją na papier formując pożądany kształt. Wstawić do lodówki, aby ciasteczka stężały. Ciasteczka można przechowywać w lodówce w szklanym słoiku nawet kilka tygodni.

Zobacz także: