Chcesz szybciej schudnąć, ściągnij za darmo nowy ebook „9 ODCHUDZAJĄCYCH napojów” kliknij tutaj >>

Jest kremowy, delikatnie ostry, ma niewiele węglowodanów i zawiera tylko zdrowe tłuszcze. Ten koktajl odchudzający jest perfekcyjnym pomysłem na dobre rozpoczęcie dnia. Doda Ci mnóstwo energii, dostarczy cennych wartości odżywczych oraz skutecznie podkręci metabolizm.

W tym napoju żaden składnik nie znalazł się przypadkowo. Migdały, mimo że są wysokokaloryczne, wspierają odchudzanie. Znajdują się w nich nienasycone kwasy tłuszczowe, które regulują pracę układu trawiennego i hamują powstawanie tkanki tłuszczowej. Ponadto są bogatym źródłem błonnika, dlatego nawet niewielka liczba zjedzonych migdałów zapewnia uczucie sytości.

Imbir to naturalny spalacz tłuszczu, który działa świetnie na krążenie krwi i przyspiesza metabolizm. Ten niezastąpiony termogenik pobudza wydzielanie soków żołądkowych, działa rozkurczowo i leczy wzdęcia. Co więcej, ma właściwości przeciwzakrzepowe i zmniejsza poziom cholesterolu. Dzięki regularnemu spożywaniu imbiru, nawet w niewielkich ilościach, o wiele łatwiej jest zgubić niechciane dodatkowe kilogramy.

Gałka muszkatołowa to przyprawa zapobiegająca wzdęciom, ułatwiająca zasypianie i uspokajająca. Jej spożywanie wzmaga produkcję soku żołądkowego, przez co skutecznie podkręca metabolizm. Mówi się również, że składniki zawarte w gałce muszkatołowej hamują zlepianie się płytek krwi, dzięki czemu zapobiegają zakrzepom.

Koktajl odchudzający na bazie mleka migdałowego i z dodatkiem wyrazistych przypraw można przygotować również ze świeżą zieleniną, taką jak np. młody szpinak – bogaty w witaminę C, beta-karoten, luteinę oraz potas.

Poniżej poznasz przepis, jak dokładnie wykonać ten zdrowy i sycący koktajl. wypróbuj go koniecznie i przekonaj się, że szklanka takiego napoju może być doskonałym pomysłem na odżywiające śniadanie.

zakwaszenie organizmu

KOKTAJL ODCHUDZAJĄCY Z MIGDAŁAMI I IMBIREM

Składniki:

1 szklanka mleka migdałowego lub mleka z nerkowców

2 łyżki masła migdałowego

2 łyżeczki startego imbiru

1/4 łyżeczki startej gałki muszkatołowej

opcjonalnie: garść szpinaku baby lub innej zieleniny

Wykonanie:

Zetrzyj świeży imbir, gałkę muszkatołową, dodaj do naczynia blendera resztę składników i zmiksuj wszystko na gładką i kremową konsystencję.

Zobacz także: