Poznaj moc cytryny – ebook

19,00 

Choć większość konsumentów kojarzy cytrynę głównie ze względu na jej wysoką zawartość witaminy C, w rzeczywistości ma ona całe mnóstwo innych cennych dla zdrowia składników. W cytrynie znajduje się sporo beta-karotenu, potasu, magnezu, sodu, żelaza, a także witamin z grupy B i witaminy E. W medycynie naturalnej cytryna stosowana była powszechnie jako zewnętrzny środek służący do odkażania ran, leczenia zmian skórnych. Ze względu na swoje właściwości bakteriobójcze i aseptyczne przyspieszała gojenie się ran i obniżała ryzyko powstawania zakażeń bakteryjnych. Od dawna była wykorzystywana również w kuchni, szczególnie orientalnej i śródziemnomorskiej. Cytryna podkreśla smak wielu potraw na bazie mięsa, owoców morza, warzyw i owoców. Jeżeli skropimy nią rybę, można całkowicie usunąć nieprzyjemny rybi zapach. Cytryna dodaje potrawom smaku, a jednocześnie zwiększa ich właściwości odżywcze i prozdrowotne.

GWARANCJA SATYSFAKCJI

Jeżeli ten zakup Cię nie zachwyci, to w ciągu 30 dni możesz poprosić o zwrot zapłaty. Nie trzeba nic odsyłać ani wypełniać żadnych dokumentów. Wystarczy napisać do mnie maila, aby otrzymać zwrot całej opłaconej kwoty. Nie trzeba nic odsyłać, ponieważ są to materiały elektroniczne.

Kategoria: Znacznik: