tarta z borówkami

Chcesz szybciej schudnąć, ściągnij za darmo nowy ebook „9 ODCHUDZAJĄCYCH napojów” kliknij tutaj >>

W okresie letnim możemy znaleźć mnóstwo świeżych owoców, w tym m.in. borówki amerykańskie. Owoce te posiadają wiele zdrowotnych właściwości. Dzięki przeciwutleniaczom, mają działanie antynowotworowe. Zawierają również sporo witamin i minerałów, takich jak witamina A oraz potas, fosfor, magnez, wapń, sód i żelazo. Poza tym ich dodatkową zaletą jest to, że mają niski indeks glikemiczny oraz są niskokaloryczne.


Jak szybko schudnąć nawet jeśli jesteś łakomczuchem?


11 PRZEPISÓW SPALAJĄCYCH
TŁUSZCZ

Moja Droga,
Jeśli chciałabyś schudnąć, ale nie lubisz się głodzić, a może nawet tak jak ja lubisz dużo i smacznie zjeść, to koniecznie musisz to przeczytać...

Tarta z borówkami amerykańskimi to świetna propozycja letniego wypieku. Ta, z podanego poniżej przepisu, nie zawiera glutenu, niezdrowego cukru, ani mleka. Możesz ją również zrobić w wegańskiej wersji, zamieniając miód na syrop klonowy.

Zobacz, jak krok po kroku, ją wykonać. Smacznego!

TARTA Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI

tarta z borówkami amerykańskimi

Składniki:
Nadzienie borówkowe:
2 szklanki borówek
1 łyżka miodu (lub syropu klonowego)
2 łyżeczki mąki z tapioki
Ciasto:
1 szklanka mąki migdałowej
3/4 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki miodu (lub syropu klonowego)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
5 łyżek oleju kokosowego (nieroztopionego)
2 łyżki orzechów pekan lub orzechów włoskich (drobno pokrojonych)
zakwaszenie organizmu
Wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do 175°C. W średniej misce pomieszaj ze sobą borówki amerykańskie, miód (lub syrop klonowy) oraz mąkę z tapioki. W drugiej misce połącz ze sobą mąkę migdałową, płatki owsiane, miód (lub syrop klonowy), proszek do pieczenia i sól. Następnie dodaj olej kokosowy i ugnieć wszystko palcami. 1/2 szklanki kruszonki odstaw na później, a pozostałą część rozgnieć na spód tarty. Następnie dodaj na spód borówki (borówki mogły w tym czasie puścić sok, więc nie wylewaj go na ciasto, tylko pozostaw w misce). Wierzch tarty posyp pozostałą częścią kruszonki oraz orzechami. Piecz wszystko przez około 40-45 minut, lub do momentu, kiedy na nadzieniu zaczną pojawiać się bąbelki, a ciasto stanie się złociste. Pozostaw tartę do ostygnięcia.
Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Bakerita

Zobacz także:

Comments

komentarze