Katarzyna Gurbacka
Dietetyk, Promotor Zdrowego Odżywiania
Autorka planu jedzenia Dieta Venus

Ma cudowną moc i przez wielu nazywana jest SUPER JEDZENIEM.

Obecnie niedoceniana, choć znana i jedzona bardzo często za czasów mojego dzieciństwa. Właściwie to jedyne warzywo jedzone zimą, kiedy nie było dostępu do innej „zieleniny”.


Jak szybko schudnąć nawet jeśli jesteś łakomczuchem?


11 PRZEPISÓW SPALAJĄCYCH
TŁUSZCZ

Moja Droga,
Jeśli chciałabyś schudnąć, ale nie lubisz się głodzić, a może nawet tak jak ja lubisz dużo i smacznie zjeść, to koniecznie musisz to przeczytać...

Pewnie wiele osób o tym nie wiem, ale kiszona kapusta, dzięki zawartości bakterii mlekowych powstałych w czasie naturalnego procesu fermentacji jest daniem niezwykle zdrowym i leczącym wiele dolegliwości.

Proszę też nie mylić kapusty kiszonej z kwaszoną.
Tu można przeczytać, dlatego kwaszona to tania podróbka kapusty kiszonej.

zdj?cie-53
Oto przepis na moją ulubioną surówkę z kiszonej kapusty.

Składniki na 4 porcje:

0,5 kg kiszonej kapusty (nie kwaszonej, TO WAŻNE)
3 jabłka
3 marchewki
1 łyżka oliwy z oliwek
1 pęczek natki pietruszki
sól i pieprz do smaku

Wykonanie

Kapustę posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce. Jabłka pokroić w małą kostkę. Natkę pietruszki posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce i doprawić solą i pieprzem.
Jeśli kapusta jest dość kwaśna, można dodać więcej jeszcze jedno jabłko lub marchewkę.

Kapusta kiszona czy kwaszona? Od podróbki będziesz mieć zgagę!
3 produkty, które PRZYSPIESZAJĄ starzenie (nigdy ich NIE jedź!!!)
Omlet z koperkiem i ziemniakami

 

Comments

komentarze