Jeśli jesteś na diecie i chcesz schudnąć to ściągnij już teraz moje sprawdzone „25 przepisów spalających tłuszcz” i skutecznie zacznij odchudzanie.

Zapach jaki roznosi się podczas pieczenia tego słodkiego deseru przynosi natychmiastowy relaks, wyciszenie i odpoczynek na koniec dnia. Pyszny, bezglutenowy chlebek bananowy z kubka, porcja na 1 raz. Dzięki temu nie zjesz więcej niż powinnaś:)

Kilka zdrowych składników jak banany, bezglutenowa mąką migdałowa, mleczko kokosowe i cynamon sprawiają, że to jeden ze zdrowszych, słodkich deserów. Każdy z tych produktów, ma wiele cennych składników, które odżywiają nasze ciało, a połączone w jeden deser, sprawiają rozkosz także duszy…

Prosty chlebek bananowy z kubka

Składniki na 1 porcję chlebka bananowego (około 450 kalorii)

1 dojrzały banan
3 łyżki mąki migdałowej
2 łyżki mleka kokosowego (może być migdałowe)
1 jajko
1 łyżka posiekanych orzechów pekan lub włoskich
1/8 łyżeczki cynamonu

1 kubek żaroodporny
olej kokosowy do nasmarowania kubka

Wykonanie

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Nasmaruj kubek olejem kokosowym.
W miseczce rozgnieć banana na „papkę”, dodaj mleko kokosowe i jajko, roztrzep dokładnie. Następnie, dodaj make migdałową, cynamon i posiekane orzeszki. Dokładnie wymieszaj i przelej do kubka. Wstaw kubek na blachę i włóż do piekarnika. Piecz około 25 minut.

Uwaga* kubek będzie bardzo gorący, należy go zatem ostrożnie wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut, aby chlebek bananowy nieco ostygł.

Zobacz także: