Zanim zaczniesz odchudzanie, musisz dowiedzieć się co najbardziej działa na spalanie tłuszczu i co jeść, aby przyspieszyć metabolizm. Ściągnij już teraz moje sprawdzone „25 przepisów spalających tłuszcz” i skutecznie zacznij odchudzanie.

Zdrowe energetyczne śniadanie to doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia. Kiedy jeszcze jest słodkie i pięknie pachnie jabłkami i cynamonem, trudno jest z niego zrezygnować. Te owsiane babeczki składają się z samych pełnowartościowych produktów i upieczesz je w szybki i prosty sposób. Możesz je jeść w drugim kroku na Diecie Venus

Składniki (na 12 babeczek):

3 szklanki płatków owsianych

2 łyżeczki cynamonu

1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej

1 łyżeczka proszku do pieczenia (może być opcja bezglutenowa)

1/ 4 łyżeczki soli

1 szklanka migdałowego mleka

1/ 4 szklanki syropu klonowego

1/ 4 szklanki musu jabłkowego

2 jajka

2 jabłka (obrane i pokrojone w kostkę)

posiekane orzechy pekan lub migdały

Wykonanie:

Jedną szklankę płatków owsianych wrzuć do robota kuchennego lub blendera, tak, żeby powstała owsiana mąka – dzięki temu babeczki będą mniej się kruszyć. Zmieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce (płatki owsiane, cynamon, gałka muszkatołowa, sól, proszek do pieczenia), a następnie namocz je w mleku migdałowym i pozostaw wszystko na 20-30 minut. W międzyczasie nagrzej piekarnik na 180 °C. Jabłka obierz, usuń z nich gniazda nasienne i pokrój na drobne kosteczki, a potem namocz je w małej misce z jajkami, syropem klonowym i musem jabłkowym. Kiedy płatki owsiane w dużej misce zrobią się już miękkie, połącz wszystko z jabłkami oraz mokrymi składnikami. Dobrze zmieszane ciasto umieść w foremkach na muffiny (1/ 4 ciasta na foremkę to idealna proporcja) i posyp je pokruszonymi orzeszkami pekan lub migdałami. Piecz wszystko przez około 30 minut, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Kiedy babeczki nie będą już gorące, smaczne śniadanie jest już gotowe.

Przepis i zdjęcia pochodzą z bloga Pumps & Iron

 

Zobacz także:

 

 

Comments

komentarze

Podobał Ci się ten artykuł?- kliknij „Polub tę stronę”!